E-mail: hi@familyfully.com

Elämäkerta Ura

1947 Arnold syntyi. Arnold Alois Schwarzenegger syntyi 30. heinäkuuta 1947 Thalissa, Steiermarkissa lähellä Grazia. Hänen vanhempansa Gustav (17. elokuuta 1907 – 1. joulukuuta 1972) ja Aurelia (os. Jadrny, 29. heinäkuuta 1922 – 2. elokuuta, 1998) meni naimisiin Mürzstegin kunnassa ja muutti Thaliin, koska Gustavin täytyi täyttää siellä poliisin velvollisuutensa. Thalissa molemmat lapset Meinhard (17. heinäkuuta 1946 – 20. toukokuuta 1971) ja Arnold kasvoivat yhdessä. Toisen siirron jälkeen Arnoldin vanhemmat muuttivat Weizin kaupunkiin. Kuolleidensa jälkeen molemmat haudattiin paikalliselle hautausmaalle. Meinhard ja Arnold kokivat tiukan kasvatuksen, mikä oli hyvin yleistä sodan jälkeisessä Itävallassa. Molemmat harrastivat urheilua, mikä auttoi Arnoldia paljon, kun hän aloitti painojen nostamisen 14-vuotiaana.

1966 Arnold muutti Müncheniin. Pian sen jälkeen, kun Arnold löysi paikalliset voimamiehet, jotka harjoittelivat lähellä “Thalersee”. Arnold kiehtoi heidän ruumiinsa ja alkoi työskennellä yksin. Hänen kuuluisa fysiikkansa saavutti kovan harjoittelun ja suuren kurinalaisuuden. Kova työ kannatti, sillä Arnold jo lähes täydellinen fysiikka houkutteli kansainvälisiä promoottoria. 8. elokuuta 1966 19-vuotiaana hänellä oli mahdollisuus lähteä Itävallasta Saksan kaupunkiin Müncheniin. Siellä hän asui vuoteen 1968 asti, kun hän muutti Yhdysvaltoihin ollessaan 21-vuotias. Kaliforniassa hän oli osa kehonrakennuksen kulta-aikaa ja hänestä tuli tämän urheilun paras voittaen viisi kertaa Mister Universum -kilpailun ja seitsemän kertaa Mister Olympia -kilpailun. Hän oli ensimmäinen ihminen, joka pystyi harjoittelemaan hauislihaksensa 55 cm:n (21,7 tuuman) kokoiseksi.

1968 Elokuvatähdeksi USA:ssa. Lisäksi kukoistava uransa kehonrakentajana nuori Arnold työskenteli toisella toiminta-alueella, joka oli näytteleminen. Koska kukaan ei pystynyt lausumaan hänen nimeään, hänelle annettiin salanimi “Arnold Strong” yhdessä hänen ensimmäisistä elokuvistaan “Hercules in New York”. Näyttelijänä hän näytteli yli 40 elokuvassa ja tunnetaan yleisölle parhaiten Terminaattorina James Cameronin luomassa franchisessa. Monien toimintaelokuvien ja science fiction-klassikoiden tähtenä oli uutuus, jonka hän teki myös läpimurron komedian genressä, elokuvissa, kuten “Kindergarten Cop”, “Twins” tai “Junior”. Saavutettuaan kaiken mahdollisen näyttelemisen maailmassa hän etsi uutta haastetta. Kalifornian kuvernööriksi tuleminen osoittautui oikeaksi.

2003 Arnold valitaan Kalifornian kuvernööriksi. 7. elokuuta 2003 Arnold päätti asettua ehdolle Kalifornian korkeimmasta paikasta. osavaltiossa ja yli 48 % hänen kalifornialaisista valitsi kuvernööriksi. Hän aloitti syvällisiä ja onnistuneita uudistuksia. Kansa oli onnellista ja varmisti hänen uudelleenvalintansa vuonna 2007 vastineeksi.

2007 Onnistunut uudelleenvalinta. Hänen menestyneen toisen kuvernöörikautensa jälkeen Arnoldista ei tullut vain urhea holhooja ihmiset Kaliforniassa, taistelevat gerrymanderingia ja muita sosiaalisia epätasapainoja vastaan, vaan pikemminkin maapallon mestarina. Hänen väsymätön työnsä puhtaamman ja paremman ympäristön puolesta on otettu positiivisesti vastaan maailmanlaajuisesti mediassa. Muun muassa hän perusti vuonna 2011 voittoa tavoittelemattoman kansainvälisen järjestön “Regions of Climate Action” (R20), organisaation, jonka tehtävänä on tukea alueellisia hallituksia ympäri maailmaa kehittämään ja rahoittamaan vihreän infrastruktuurin hankkeita. Vuonna 2013 hän vieraili kotimaassaan Itävallassa R20-konferenssissa Wienissä. Lisäksi hän elvytti näyttelijäuransa elokuvilla, kuten “The Last Stand”, “Expendables 2” ja niin edelleen. Tämä ei ole loppu, monia muita elokuvia on vielä tulossa, kuten suunnitellut jatko-osat “Terminaattorille”, “Conan the Barbarian” ja “Twins”.

Yksityinen elämä
26. huhtikuuta 1986 Arnold meni naimisiin yhdysvaltalaisen toimittajan ja toimittajan Maria Owings Shriverin kanssa, joka oli Yhdysvaltain entisen presidentin, edesmenneen John F. Kennedyn veljentytär ja Eunice Kennedyn (Special Olympicsin perustaja) ja Sargentin tytär. Shriver (USA:n suurlähettiläs Ranskassa 1968-1970).

Heillä on yhdessä neljä lasta:

  • Katherine Eunice (*1989)
  • Christina Maria Aurelia (*1991)
  • Patrick Arnold (*1993)
  • Christopher Sargent (*1997)