E-mail: hi@familyfully.com

Jamie Dornan

James Dornan (syntynyt Holywoodissa, Pohjois-Irlannissa, 1. toukokuuta 1982) aloitti mallina, näytteli elokuvissa, kuten Sofia Coppolan Marie Antoinette (2006). Hän näytteli Cristian Grayta Dakota Johnsonia vastapäätä elokuvatrilogiassa. EL Jamesin romaanit, Fifty Shades of Grey (2015), ohjaaja Sam Taylor-Johnson, Fifty Shades Darker (2017) ja Fifty Shades Freed (2018), ohjaaja James Foley. Hän oli sotavalokuvaaja Paul Conroy elokuvassa A Private War (2018) ja Rosamund Pike toimittaja Marie Colvinina, hän näytteli Taron Edgertonin kanssa Robin Hoodissa (2018), Shailene Woodleyn kanssa elokuvassa Endings, Beginnings (2019) ja Emily Bluntin kanssa Wilde Mountainissa. Thyme (2020), John Patrick Shanley, Kristen Wiigin kanssa Barb and Star Go to Vista Del Mar (2021), Belfastissa (2021), käsikirjoitus ja ohjaus Kenneth Branagh (2021). Televisiossa Dornan näytteli sarjoissa Once Upon a Time (2011-2013) ja The Fall (2013-2016).

Golden Globe Awards
Paras miessivuosa – Motion Kuva
Belfast

HFPA keskustelussa: Jamie Dornanin romantiikkaa elokuvissa
Romantiikkaa upeissa maisemissa – Wild Mountain -timjamissa Jamie Dornan esittää maanviljelijää, joka ei huomaa mitään naapurilleen, jota näyttelee Emily Blunt. Dornan kertoo HFPA:n toimittajalle Barbara Gasserille, kuinka Irlannissa oli kuvata.

“Wild Mountain Thyme -elokuvaan osallistumisessa on niin monia hämmästyttäviä asioita, mutta yksi niistä oli ehdottomasti tuon maan kauneuden esitteleminen. . Olen sieltä kotoisin, enkä tule koskaan liikuttumaan Irlannin kuvista, ja erityisesti kuvasimme sen Mayon kreivikunnassa, joka sijaitsee Irlannin länsiosassa. Se on tavallaan henkeäsalpaava.”

Elokuvassa on vanhanaikainen kosketus. “Tällaisia elokuvia emme enää näe paljon. Mielestäni se on suuri osa vetoomusta. Loppujen lopuksi se on erittäin kohottava elokuva, ottaen huomioon vuoden, jonka meillä kaikilla on ollut, se on tullut hyvään aikaan. Se on eräänlaista vanhaa koulua, kuinka romanttinen se on; suudelma sateessa, kannat jotakuta rakastamaasi vuorelle, ja mielestäni se on jotenkin rakastettavaa, lumoavaa ja lumoavaa tässä elokuvassa.”

Wild Mountain Thyme on käsikirjoitettu ja ohjannut John Patrick Shanley joka kirjoitti myös romanttisen komedian Moonstruck 1980-luvulla. “Mielestäni Shanleyn kirjoitustavassa on mielenkiintoista se, että siellä tapahtuu melko outoja asioita, ja kyseessä ovat usein hyvin erikoiset hahmot ja he toimivat melko oudolla tavalla, mutta pohjimmiltaan kaikki riippuu perheestä ja rakkaudesta.”

Dornan kuvailee itseään melko romanttiseksi ihmiseksi. ”Minun on helppo sanoa tämä, mutta katsoisin mielelläni Wild Mountain Thyme -elokuvan, koska mielestäni se kuljettaa sinut ja vie sinut eri maailmaan. Nautin siitä aina elokuvassa.”

Kuuntele podcastia ja kuule, mitä Irlannin osia hän haluaa vielä löytää; miksi Irlanti on haluttu kuvauspaikka; miksi kansanmusiikki on tärkeä osa irlantilaista kulttuuria; miksi hän luopui bändissä laulamisesta; kuinka hän käyttää timjamia; mitä hän valmistaa sunnuntaisin talvella; kuinka hänen lapsensa ovat auttaneet häntä Covid-19:n aikana; joka lukee kotitaloudensa parhaita iltasatuja; kuinka kasvaminen kahden vanhemman sisaren kanssa muovasi häntä; millaisia asioita hän pitää romanttisina; katuuko hän, ettei hän lopettanut yliopisto-opintojaan; kun hän tiesi haluavansa näyttelijäksi; oliko hänellä suunnitelma B? mitä raha merkitsee hänelle; kuinka Fifty Shades of Grey -trilogia muutti hänen elämänsä; millaisia muistoja hänellä on Golden Globe -tapahtumasta; ja mitä hän toivoo vuodelta 2021.