E-mail: hi@familyfully.com

Jennifer Lopezin elämäkerta (1969–)

PIKATAKAT
Jennifer Lopez

  • 24. heinäkuuta 1969 (53-vuotias)
  • Preston Lukio Bronxissa, Baruch College
  • Bronx, New York
  • Leo
  • Näyttelijä ja laulaja Jennifer Lopez on yksi Hollywoodin johtavista naisista, joka on myös luonut menestynyt pop- ja tanssimusiikkiura.

Kuka on Jennifer Lopez?
Jennifer Lopez tanssi In Living Color -ohjelmassa ennen päärooliaan elokuvassa Selena. Hän kääntyi musiikin puoleen ja saavutti suurta menestystä pop- ja dance-listoilla hiteillä, kuten “Get Right” ja “Play”, samalla kun hän keräsi Hollywood-elokuvatyötä. Hän meni naimisiin salsa-ikoni Marc Anthonyn kanssa vuonna 2004 ja sai kaksoset; pari erosi muutaman vuoden kuluttua. Hänen viimeaikaisiin TV-projekteihinsa kuuluvat American Idol, Shades of Blue ja World of Dance.

Varhainen elämä ja ura
Syntynyt 24. heinäkuuta 1969 Bronxissa, New Yorkissa, Lopez aloitti uransa tanssijana, esiintyen lavamusikaaleissa ja erilaisissa musiikkivideoissa. Vuonna 1990 hän voitti kansallisen kilpailun ja ansaitsi tanssipaikan suositussa Fox-komediatelevisiosarjassa In Living Color yhtenä “Fly Girlsistä”. Seurasi sarja pieniä näyttelijätöitä, mukaan lukien osat kahdessa muussa sarjassa ja TV-elokuva Nurses on the Line: The Crash of Flight 7, vuonna 1993.

Varhaiset elokuvat
Lopezin ensimmäinen pitkä elokuva oli kriitikoiden ylistämä Mi Familia, eli My Family, vuonna 1995. Hän esiintyi myös Money Trainissa (1995) vastakkain Wesley Snipesin ja Woody Harrelsonin kanssa sekä Francis Ford Coppolan ohjaamassa Jackissa (1996). pääosassa Robin Williams. Lopezin ensimmäinen iso murros tapahtui vuonna 1997, kun hänet valittiin nimirooliin Selenassa, elämäkertakuvassa Tejanon poplaulajasta Selena Quintillana-Perezistä, jonka fani tappoi vuonna 1995. Lopez ansaitsi laajaa kiitosta esityksestään, mukaan lukien Golden Globe -ehdokkuudesta. Samana vuonna Lopez näytteli unohdettavassa Anacondassa ja Blood and Wine -elokuvassa Jack Nicholsonia vastapäätä. Hänen roolinsa liittovaltion marsalkana Karen Siscona Steven Soderberghin elokuvassa Out of Sight, joka perustuu Elmore Leonardin romaaniin ja jossa näyttelee George Clooney, vahvisti entisestään hänen imagoaan pankkikelpoisena elokuvatähdenä.

Songs ja Later Movies
Lopezin musiikillinen ura alkoi myös lähteä nousuun, kun hän julkaisi latinalaispop-debyyttialbuminsa On the 6 kesäkuussa 1999. Albumi, jota ruokkii hänen hittisinglensä ”If” menestys. You Had My Love”, nousi platinaksi kahdessa viikossa, mikä teki Lopezista yhdessä Ricky Martinin kanssa yhden vaikutusvaltaisimmista esimerkeistä kasvavasta latinalaisen kulttuurin vaikutuksesta popmusiikissa. Vuoden 2000 alussa Lopez oli ehdolla parhaaksi tanssisuoritukseksi toisesta hittisinglestään “Waiting For Tonight”, mutta menetti palkinnon Cherille. Kesällä 2000 hän näytteli scifi-trillerissä The Cell, jossa hän esittää lapsipsykologia, joka auttaa jäljittämään kauhistuttavaa sarjamurhaajaa. Samana vuonna hän näytteli Enough-elokuvassa, joka esittelee puolison hyväksikäyttöä. Monilahjakkaan Lopezin suosio saavutti uudet korkeudet vuoden 2001 alussa, kun hänen albuminsa J. Lo debytoi pop-listalla ykköseksi, kun taas hänen elokuvansa, romanttinen komedia The Wedding Planner, nousi kärkeen. toimistoon ensimmäisellä julkaisuviikolla. Joulukuussa 2002 hän antoi toisen lyönnin julkaissut levyn This Is Me… Sitten ja pääroolin komediassa Maid in Manhattan, joka oli lipputulot, ellei kriittinen. Vuonna 2003 Lopez näytteli yhdessä Ben Affleckin kanssa lipputulopommi Giglissä. Muita projekteja olivat Jersey Girl (myös Affleckin kanssa) ja An Finished Life, joissa hän näyttelee yksinhuoltajaäitiä, jonka hänen anoppinsa otti vastaan, jota näyttelee Robert Redford. Hän näytteli myös Richard Geren rinnalla elokuvassa Shall We Dance?, uusintaversio eniten tuottaneesta japanilaisesta elokuvasta.

Henkilökohtainen elämä
Sean “Puffy” Combs
Lopez oli lyhyen naimisissa vuonna 1997 malli- ja näyttelijä Ojani Noan kanssa. Sitten hänellä oli pitkä ja laajasti julkistettu suhde räppäri Sean “Puffy” Combsiin. Joulukuussa 1999 Combsin ja Lopezin väitettiin osallistuneen New Yorkin yökerhon ulkopuolella tapahtuneeseen ammuskelutapaukseen, jossa kolme ihmistä loukkaantui. Combsia syytettiin myöhemmin aseen hallussapidosta ja lahjonnasta, sillä syyttäjät väittivät, että hän tarjosi kuljettajalleen Wardel Fendersonille 50 000 dollaria kertoakseen, että rikospaikalta löydetty ladattu ase oli Fendersonin. Combs vapautettiin kaikista syytteistä, ja hän vahvisti pian, että hän ja Lopez olivat eronneet.

Cris Judd
Pian eron julkistamisen jälkeen Lopez alkoi seurustella Cris Juddin kanssa, tanssija, joka esiintyi hittisinglensä “Love Don’t Cost a Thing” videossa. Pitkän median spekuloinnin jälkeen pariskunta ilmoitti kihlautumisestaan elokuussa 2001 ja meni naimisiin syyskuun lopulla. Yhdeksän kuukautta myöhemmin pari erosi.

Ben Affleck
Syksyllä 2002 tähti alkoi seurustella näyttelijä Ben Affleckin kanssa; he ilmoittivat kihlauksestaan marraskuussa. Huhujen jälkeen parisuhteen katkeamisesta pariskunta erosi vuoden 2004 alussa. He sytyttivät romanssinsa uudelleen ja kihlautuivat uudelleen huhtikuussa 2022; He avioituivat uudelleen elokuussa 2022.

Marc Anthony
Lopez meni myöhemmin naimisiin laulaja Marc Anthonyn kanssa kesäkuussa 2004 yksityisessä seremoniassa hänen Los Angelesin kartanossaan. Palattuaan suurelle näyttämölle Lopez löysi aikaa yhdistää voimansa miehensä kanssa vuoden 2006 elämäkertaelokuvassa El Cantante. Anthony esittää elokuvassa Hector Lavoeta, kansainvälisesti arvostettua salsalaulajaa, ja Lopez hänen rinnallaan Puchi, Lavoen vaimo. Vuonna 2007 Lopez julkaisi ensimmäisen espanjankielisen albuminsa Como Ama una Mujer, joka menestyi hyvin latinalaisilla ja pop-listoilla. Hän saavutti musiikillisen menestyksen uudelleen myöhemmin samana vuonna Braven kanssa. Vaikka nimikkokappale sai jonkin verran huomiota, Lopezin henkilökohtainen elämä herätti enemmän median kiinnostusta: Kun Lopez oli tunnettu paljastavista muodeistaan, hän alkoi käyttää väljiä toppeja, mikä herätti spekulaatioita siitä, oliko hän raskaana. Monissa hänen valokuvissaan näytti olevan “vauvakuhmu”, mutta virallinen ilmoitus tuli vasta 7. marraskuuta 2007.

Lapset
Lopez synnytti kaksoset 22. helmikuuta 2008. Poika ja tyttö, nimeltään Maximilian ja Emme, olivat ensimmäiset lapset Lopezille ja neljäs ja viides Anthonylle. Heinäkuussa 2011 Lopez ja Marc Anthony ilmoittivat suunnitelmastaan erota. Vanity Fairin haastattelussa Lopez ei paljastanut eron syytä, mutta sanoi: “Rakastan itseäni tarpeeksi päästäkseni pois.” Kun uusi hittikappale julkaistiin, supertähti kieltäytyi pelottamasta. “Olen positiivinen, päättäväinen jatkaa elämässäni, kasvattaa vauvojani ja tehdä parasta mahdollista työtä äitinä, viihdyttäjänä ja ihmisenä.”

Casper Smart Alex Rodriguezille
Lopez aloitti seurustelun Casper Smartin, yhden varatanssijansa, kanssa vuonna 2011. He lopettivat suhteensa vuonna 2016. Vuonna 2017 People-lehti raportoi, että hän alkoi seurustella entisen baseball-tähden Alex Rodriguezin kanssa. He kertoivat myöhemmin kukoistavasta romanssistaan Vanity Fairin joulukuun 2017 numerossa. “Ymmärrän häntä tavalla, jollaista en usko kenenkään muun pystyvän, ja hän ymmärtää minua tavalla, jota kukaan muu ei voisi koskaan”, sanoi Lopez. Hän jatkoi A-Rodin ylistyksen laulamista Harper’s Bazaar -lehden haastattelussa maaliskuussa 2018 ja pani merkille heidän “samankaltaisen meikkinsä”, vaikka hän ei vielä sitoutuisikaan solmuun sluggeriksi muuttuneen lähetysyhtiön kanssa. “Uskon avioliittoon”, hän sanoi. ”Ja haluaisin vanheta jonkun kanssa, joka on sitoutuneessa suhteessa. Mutta en nyt pakota mitään.” Pariskunta ilmoitti kihlauksestaan maaliskuussa 2019, vaikka heidän hääsuunnitelmansa jäivät odottamaan seuraavana vuonna koronaviruspandemiaa. He ilmoittivat erostaan huhtikuussa 2021.

TV-projektit
‘American Idol’
Vuonna 2010, vaikka hän oli kiireinen perheensä kanssa Lopez päätti siirtyä urallaan uuteen vaiheeseen: hän ilmoitti aikovansa korvata Ellen DeGeneresin uutena naistuomarina American Idolin 10. kaudella, joka oli juuri toivottanut Aerosmithin Steven Tylerin osakseen. sen julkkistuomaripaneelista. Lopez palasi hitti-tv-ohjelmaan 11. kaudellaan ja ansaitsi raportoidut 20 miljoonaa dollaria, mikä on lähes kaksinkertainen siihen verrattuna, mitä hän oli tienannut, kun hän kirjautui sisään. Vuonna 2012 Lopez ilmoitti jättävänsä American Idolin. “Minusta rehellisesti tuntuu, että on tullut aika, jolloin minun on palattava tekemään muita asioita, joita teen, jotka olen jättänyt … pitoon, koska rakastan Idola niin paljon”, Lopez kertoi Ryan Seacrestille aamuradio-ohjelmassaan. Hänen poistumisensa show’sta osoittautui kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Lopez palasi American Idoliin sen 13. kaudelle vuonna 2014. Lopez jatkoi myös oman musiikkinsa työstämistä ja julkaisi albumin AKA kesäkuussa 2014. Noihin aikoihin Lopez teki myös yhteistyötä Pitbullin ja Claudia Leitten kanssa kappaleessa We Are One MM-kisoja varten ja jatkoi vuoden 2015 trillerin The Boy Next Door parissa Ryan Guzmanin kanssa.

‘Shades of Blue’
Pienellä näytöllä Lopez liittyi Ray Liottaan NBC:n poliisidraamassa Shades of Blue esittäen korruptoitunutta poliisia, joka kääntyy kollegojaan vastaan pelastaakseen oman kaulansa ja suojellakseen tytärtään. Esitys debytoi vuonna 2016 ja sai vaihtelevia arvosteluja, mutta löysi jalansijansa ja kesti kolme kautta. Myös vuonna 2016 Lopez toimi tuomarina American Idolin alkuperäisen sarjan viimeisen kauden aikana ja esitti All I Have -residenssinsä ensimmäisen esityksen Planet Hollywood Resort & Casinolla Las Vegasissa.

‘World of Dance’
Lopez oli myös aktiivinen kulissien takana toimien vastaavana tuottajana. Heinäkuussa 2016 NBC ilmoitti tekevänsä yhteistyötä hänen kanssaan World of Dance -nimisessä tanssikilpailussa, joka tarjosi miljoonan dollarin palkinnon. Ohjelma debytoi toukokuussa 2017, ja myöhemmin sitä jatkettiin useilla kausilla. Vuodelle 2018 kiireisenä monilahjakas viihdyttäjä julkaisi englanninkielisen singlen “Us” helmikuussa, minkä jälkeen hän seurasi espanjankielistä “El Anilloa” ja kaksikielistä “Dineroa” keväällä. Myöhemmin samana vuonna hänen kappaleensa ”Limitless” seurasi hänen paluutaan valkokankaalle rom-com-sarjan Second Act -sarjassa. Alkuvuodesta 2019 J-Loa pyydettiin antamaan kunnianosoitus Motownille Grammy Awards -gaalassa. Vaikka hän särissi energisestä esityksestä, hän oli myös kietoutunut kritiikkiin siitä, olisiko Grammy-palkinnon pitänyt valita tribuuttiin musta artisti.

‘Hustlers’
> Sinä kesänä Lopez esitteli erilaisia liikkeitä juonittelevana stripparina Hustlersissa. Se oli uraa määrittävä esitys monien kriitikkojen silmissä, ja näyttelijä sai Golden Globe -nykytyksen useiden ehdokkaiden joukossa, vaikka Oscar-gaala tyrmäsi hänet huomattavasti.

Super Bowl Halftime Show
Syyskuussa 2019 ilmoitettiin, että Lopez yhdistäisi voimansa Shakiran kanssa Super Bowl 2020 -tapahtumassa Miamissa, Floridassa. ”Rakastan, että Super Bowlissa esiintyy tänä vuonna kaksi naista. Että heillä on kaksi latinoa esiintymässä tänä vuonna, Lopez sanoi. ”Se on uuden ajan merkki, ei vain NFL:lle vaan tälle maalle. Se lähettää tärkeän viestin.” Kaksi esiintyjää toimittivat tavarat energisellä settillään, ja J-Lo aloitti Hustlersin inspiroiman tankotanssin ennen kuin vaihtoi vaihteet laulamaan 11-vuotiaan tyttärensä Ellen rinnalla Latinalaisen ylpeyden kunniaksi.