E-mail: hi@familyfully.com

Keanu Reeves

PIKATAKAT
Keanu Reeves

  • Johtaja
  • 2. syyskuuta 1964 (58-vuotias)
  • Avondale Alternative, De La Salle College
  • Beirut, Libanon
  • Neitsyt
  • Näyttelijä Keanu Reeves on näytellyt elokuvissa Bill & Ted’s Excellent Adventure, Speed, The Matrix ja John Wick sekä monet muut projektit.

Kuka on Keanu Reeves?
Keanu Reeves syntyi 2. syyskuuta 1964 Beirutissa, Libanonissa, ja varttui Torontossa, Kanadassa. Hän sai huomion ensin suorituksestaan River’s Edgessä, kun taas komedia Bill & Ted’s Excellent Adventure ja sen jatko-osa, Bill & Ted’s Bogus Journey, toivat hänelle suurta tunnustusta. Reeves on kehittänyt eklektisen elokuvalistan, joka sisältää toimintaelokuvan Speed ja sci-fi-menestysfilmit Matrix ja sen jatko-osat sekä enemmän taidetta, kuten My Own Private Idaho ja Pippa Leen yksityiselämä. Reeves debytoi ohjaajana vuonna 2013 Man of Tai Chi -elokuvassa.

Varhainen ura
Reevesin etunimi on käännettynä havaijista. englanniksi “viileä tuulta vuorten yli”. Reevesin äiti työskenteli viihdealalla esiintyjänä ja myöhemmin pukusuunnittelijana. Vanhempiensa eron jälkeen nuori muutti äitinsä ja sisarensa kanssa New Yorkiin ja sitten Torontoon. Reeves innostui jääkiekosta, vaikka hän lopulta kääntyi näyttelemisen pariin, keräsi tv-rooleja ja teki debyyttinsä suurella näytöllä vuoden 1985 kanadalaisessa elokuvassa One Step Away.

Elokuvat

“Bill & Tedin erinomainen seikkailu”
Reeves esiintyi Yhdysvaltoihin suuntautuneissa teinielokuvissa, kuten Youngblood (1986), pääosissa Rob Lowe ja Patrick Swayze, ja River’s Edge (1986). Lisää televisio- ja elokuvarooleja seurasi ennen kuin Reeves liittyi skandaalisen aikakauden draaman Dangerous Liaisons (1988) näyttelijöihin, pääosissa Glenn Close ja John Malkovich. Seuraavana vuonna julkaistiin elokuva, johon nuori näyttelijä liittyi jo pitkään – Bill & Tedin erinomainen seikkailu. Suosittu komedia, jonka pääosissa näytteli Alex Winter, seurasi kahta lukiolaista ja heidän aikamatkusteluaan. Lopulta syntyi vuoden 1990 animaatio-TV-sarja ja vuoden 1991 elokuvan jatko-osa, Bill & Ted’s Bogus Journey.

>’Oma yksityinen Idaho’, ‘Point Break”, ‘Speed’
Vaikka Reeves kohtasi usein kritiikkiä hänen umpikujastaan ja näyttelijänä pitämänsä rajallisen toiminta-alueensa vuoksi, hän otti kuitenkin rooleja useissa eri sarjoissa. genrejä seuraavan vuosikymmenen aikana, tehden kaikkea itsetutkiskelusta taidetalosta toiminnantäyteisiin trillereihin. Gus Van Santin ohjaama My Own Private Idaho (1991) ja toinen pääosissa River Phoenix kertoi kahden kadulla elävän nuoren seksityöntekijän elämästä, kun taas Point Break (1991) teki näyttelijästä salaisen FBI-agentin, joka jää kiinni. surffaavien pankkiryöstöjen rikollisessa elämässä. Francis Ford Coppolan sovitus Bram Stokerin Draculasta (1992), jossa pääosissa olivat Gary Oldman, Winona Ryder ja Anthony Hopkins, näki Reevesin ilmentävän hahmon Jonathan Harkerin rauhallista päättäväisyyttä. Vuonna 1994 näyttelijä näytteli Sandra Bullockia vastapäätä hittitoimintaelokuvassa Speed, jota seurasi romanttinen draama Kävely pilvissä (1995) ja yliluonnollinen trilleri Devil’s Advocate (1997), jossa pääosissa olivat Al Pacino ja Charlize Theron.

Matrix
Vuosikymmenen lopulla Reeves näytteli scifi-elokuvassa, josta tuli genren vaihtaja – The Matrix. Andy ja Lana Wachowskin ohjaama elokuva vuonna 1999 seurasi Reevesiä profeetallisena hahmona Neona, jonka oli tarkoitus johdattaa ihmiskunta vapauteen kaikkea kuluttavasta simuloidusta maailmasta. Innovatiivisista taistelujaksoistaan, avantgarde-erikoistehosteistaan ja upeasta muodistaan tunnettu Matrix oli kansainvälinen hitti. Kaksi jatko-osaa kuvattiin yhdessä ja julkaistiin vuonna 2003 ja saivat vaihtelevamman vastaanoton, vaikka toinen osa, The Matrix Reloaded, oli suurempi taloudellinen menestys kuin edeltäjänsä. Kesällä 2019, 16 vuotta The Matrix Reloaded -elokuvan julkaisun jälkeen, ilmoitettiin, että sarjan neljäs elokuva oli työn alla, ja Reeves palaa Neon rooliin.

Vaikka Reeves menestyisikin valtavirran kanssa. jatkoi työskentelyä eri genreissä, kuten nähtiin hänen rooleissaan väkivaltaisena miehenä elokuvassa The Gift (2000), jossa pääosissa Cate Blanchett, lyöty lääkäri elokuvassa Something’s Gotta Give (2003) Diane Keatonin vastaisena ja brittiläinen demoninmetsästäjä elokuvassa Constantine (2005). . Reeves palasi scifiin alien Klaatuna klassikon The Day the Earth Stood Still vuoden 2008 remake-sarjassa, jossa näyttelevät Jennifer Connelly ja Jaden Smith. “Man of Tai Chi”, “John Wick”, “Toy Story 4”

Seuraavan vuosikymmenen aikana näyttelijä debytoi ohjaajana elokuvassa Man of Tai Chi (2013). Kamppailulajeihin perustuvat teemat jatkuivat Reevesin seuraavassa elokuvassa, laajalti panostetussa 47 Roninissa (2013), jota seurasi vuonna 2014 enemmän kriittisesti otettu John Wick, jonka pääosissa ovat Willem Dafoe ja John Leguizamo, sekä sen jatko-osa John Wick: Luku 2 (2017). Näyttelittyään yhdessä Winona Ryderin kanssa rom-com-elokuvassa Destination Wedding (2018), Reeves kohtasi kiireisen vuoden 2019 scifi-trillerin Replicas julkaisun myötä. paluu toimintaan John Wick 3: Parabellum; sivurooli Netflix-rom-comissa Always Be My Maybe ja hänen pääsynsä suureen animaatiosarjaan stuntman Duke Caboomin äänenä Toy Story 4:ssä.

Tytär
Vuonna 1999 Reevesillä ja hänen tyttöystävällään Jennifer Symellä oli tytär, Ava Archer Syme-Reeves, joka syntyi kahdeksan kuukautta kuolleena. Heidän tyttärensä menetys tuhosi parin ja johti heidän suhteensa päättymiseen. Kaksi vuotta myöhemmin Jennifer joutui kohtalokkaaseen auto-onnettomuuteen, jossa hän törmäsi kolmeen autoon ja sinkoutui ulos autostaan. Myöhemmin kerrottiin, että hän käytti masennuslääkettä.

Muut kiinnostuksen kohteet
Hänen taiteelliset pyrkimyksensä eivät rajoittuneet elokuvaan, Reeves perusti Dogstar-yhtyeen 1990-luvun alussa. . Dogstar nautti vaatimattomasta menestyksestä, kun hän julkaisi kaksi albumia Reevesin vuosikymmenen mittaisen bassomiehenä. Myöhemmin hän soitti bassoa Becky-yhtyeessä noin vuoden ajan. Reeves on myös pitkäaikainen moottoripyöräharrastaja. Pyydettyään suunnittelija Gard Hollingeria luomaan hänelle mittatilaustyönä tehdyn pyörän, he aloittivat liiketoiminnan yhdessä Arch Motorcycle Company LLC:n perustamisen kanssa vuonna 2011. Reevesin kerrottiin olevan yksi Hollywoodin anteliaimmista näyttelijöistä, ja hän auttoi hoitamaan siskoaan. hänen pitkän taistelunsa leukemiaa vastaan ja on tukenut sellaisia järjestöjä kuin Stand Up To Cancer ja PETA. Elokuussa 2018, kun Reeves mainosti Destination Weddingiä Ryderin kanssa, hän vaikutti yllättyneeltä kuultuaan, että hän saattaa olla laillisesti naimisissa näyttelijätoverinsa kanssa. Ryder sanoi, että se oli seurausta heidän hääkohtauksensa kuvaamisesta Draculalle, koska todellinen romanialainen pappi oli järjestänyt täydellisen vihkimisseremonian.