E-mail: hi@familyfully.com

paul Walker

(Tunnettu roolistaan Brian O’Connerina Fast & Furious -franchising-sarjassa)
Syntymäpäivä: 12. syyskuuta 1973 (Neitsyt )
Syntymäpaikka: Glendale, Kalifornia, Yhdysvallat

Paul Walker oli amerikkalainen näyttelijä, joka oli kuuluisa pääroolistaan The Fast and the Furious -sarjassa. Hän oli esiintynyt myös muissa suosituissa elokuvissa, kuten “Varsity Blues”, “Eight Below”, “Timeline”, “Into the Blue”, “Joy Ride” ja “Running Scared”. Hän syntyi mallin pojaksi, ja hän peri äitinsä hyvän ulkonäön, itseluottamuksen ja ryhdin. Altistuessaan show-bisneksen maailmaan taaperona, ei ole yllättävää, että hän kiinnostui näyttelemisestä jo varhain. Hän oli vasta kaksivuotias, kun hän aloitti mallintyön, ja muutaman vuoden kuluttua hän alkoi esiintyä televisiosarjoissa vierailevina rooleina. Hän uskalsi elokuvamaailmaan teini-ikäisenä, kun hän sai roolin kauhu-/komediassa “Monster in the Closet” eikä katsonut taaksepäin. Hän jätti televisiopäivänsä taakseen ja saavutti pian mainetta suosituna teinitähdenä. Hänen roolinsa täysi-ikäisissä elokuvissa, kuten “She’s All That” ja “Varsity Blues”, teki hänestä tunnetun kasvon, ja hän pystyi helposti siirtymään kypsempiin rooleihin. Hän sai elämänsä tilaisuuden, kun hänet valittiin näyttelemään Brian O’Conneria katukilpatoimintaelokuvassa “The Fast and the Furious”, joka teki hänestä erittäin menestyneen Hollywood-tähden. Tämän lahjakkaan näyttelijän elämä katkesi traagisesti kuolemaan johtaneessa auto-onnettomuudessa vuonna 2013.

Nopeat faktat
Tunnetaan myös nimellä: Paul William Walker IV
Kuoli iässä: 40
Perhe:
Puoliso/ex-: Rebecca Soteros
Isä: Paul Walker III
Äiti: Cheryl Walker
Sisarukset: Amie Walker, Ashlie Walker, Caleb Walker, Cody Walker
Lapset: Meadow Rain Walker
Syntymämaa: Yhdysvallat
Korkeus: 6’2 tuumaa (188 cm), 6 ‘2″ urokset
Kuoli: 30. marraskuuta 2013
Kuolemapaikka: Valencia, Santa Clarita, Kalifornia, Yhdysvallat
Sukujuuret: Salvadoran Amerikkalainen, Sveitsiläinen Amerikkalainen, Saksalainen Amerikkalainen, Brittiamerikkalainen, Irlantilainen Amerikka
Yhdysvaltain osavaltio: Kalifornia
Kuolinsyy: auto-onnettomuus
Kaupunki : Glendale, Kalifornia nia

Lapsuus ja varhainen elämä

 • Hän syntyi nimellä Paul William Walker IV 12. syyskuuta 1973 Glendalessa, Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Cheryl Crabtree ja Paul William Walker III. Hänen äitinsä oli malli, kun hänen isänsä oli viemäriurakoitsija ja taistelija. Hänellä oli neljä nuorempaa sisarusta.
 • Hän aloitti mallintyön taaperona ja näytteli Pampersin televisiomainoksessa. Kasvaessaan hän alkoi ottaa rooleja televisiosarjoissa, kuten “Charles in Charge”, “Highway to Heaven” ja “Who’s the Boss”.
 • Hän teki elokuvadebyyttinsä vuonna 1986, jolloin hän valittiin näyttelemään “Professori” Bennettin roolia kauhu-/komediaelokuvassa “Monster in the Closet”. Seuraavana vuonna hän esiintyi “The Retailiator” (alias Programmed to Kill), pienen budjetin kyborgitoimintaelokuvassa.
 • Hän valmistui Sun Valleyn Village Christian Schoolista vuonna 1991 ja opiskeli useissa yhteisön korkeakouluissa Etelä-Kaliforniassa. , pääaineenaan meribiologia. Hän oli meribiologi Jacques-Yves Cousteaun fani.
 • Vaikka hän oli aidosti kiinnostunut meribiologiasta, hän tajusi olevansa intohimoisempi näyttelemisestä ja päätti jatkaa näyttelijäntyötä kokopäiväisenä urana. .

Ura

 • Vuonna 1993 Paul Walker näytteli Brandon Collinsia CBS:n saippuaoopperassa “The Young and the Restless” . Tämä rooli sai hänet huomion hyvästä ulkonäöstään ja näyttelijätaidoistaan ja sai hänet ehdokkuuden saippuaoopperan erinomaisesta pääosasta.
 • Hän näytteli yhdessä Tobey Maguiren, Jeff Danielsin, Joan Allen, William H. Macy, JT Walsh ja Reese Witherspoon vuoden 1998 fantasiakomedia-draamaelokuvassa Pleasantville. Elokuva oli suuri hitti, ja Walker alkoi saada lisää tarjouksia elokuvan menestyksen jälkeen.
 • Näyttyään elokuvissa, kuten “Varsity Blues” (1999), “She’s All That” (1999) ja “The Skulls” ‘ (2000), Paul Walker valittiin näyttelemään päähenkilöä – peitepoliisi Brian O’Conneria – toimintaelokuvassa The Fast and the Furious, joka on sarjan ensimmäinen elokuva. Hän näytteli yhdessä Vin Dieselin kanssa, josta tuli vuosien mittaan yksi hänen parhaista ystävistään. Elokuva osoittautui suureksi kaupalliseksi menestykseksi ja poiki useita jatko-osia, joissa Walker toisti roolinsa.
 • Vuonna 2005 hän esiintyi toimintaelokuvassa “Into the Blue”, jossa hän oli parina Jessica Alban kanssa. . Elokuva oli hyllyssä ja sai negatiivisia arvosteluja.
 • Walker palasi pankkikelpoiseksi tähdeksi perhedraamassa “Eight Below” (2006), jossa hän näytteli Jerry Shepardia, oppaana Etelämantereen tutkimuskeskus National Science Foundationin kanssa sopimuksessa. Walt Disneyn tuotanto, elokuva avattiin sijalla 1 ja oli valtava kaupallinen menestys.
 • Hän näytteli ehdonalaiseen vapautettua uudistettua rikollista, joka saa toisen mahdollisuuden elämään ja aloittaa työt psykiatrisessa sairaalassa trillerielokuvassa “The Lazarus Project” vuonna 2008.
 • Hän aloitti vuoden 2013 hyvin ja esiintyi useissa elokuvissa, kuten “Vehicle 9”, “Fast & Furious 6” ja “Pawn Shop Chronicles”. Hän oli parhaillaan kuvaamassa Furious 7 -elokuvaa, kun hän kuoli ennenaikaisesti marraskuussa 2013.

Tärkeimmät teokset

 • Hänet muistetaan parhaiten roolistaan Brian O’Connerina, päähenkilönä The Fast and the Furious -elokuvasarjassa. Hän näytteli peitepoliisin roolia, jonka on estettävä puolikuorma-autojen kaappaajia varastamasta kalliita elektronisia laitteita. Tämä rooli teki Paul Walkerista menestyneen Hollywood-tähden.

Palkinnot ja saavutukset
Hän voitti vuoden 2014 MTV Movie Award -palkinnon parhaasta näytöksestä kaksikko Vin Dieselin kanssa elokuvaan Fast & Furious 6 (2013).

Henkilökohtainen elämä ja perintö

 • Paul Walker oli kerran suhteessa Rebecca Soterosin kanssa, ja parilla oli tytär nimeltä Meadow Walker.
 • Paul Walker kuoli traagisessa auto-onnettomuudessa 30. marraskuuta 2013. Elokuva “Furious 7” oli kesken kuvauksen. Walkerin kuolinhetkellä ja hänet vapautettiin yli vuosi hänen kuolemansa jälkeen.
 • Walker oli läheinen ystävä The Fast and the Furious -tovereidensa Tyrese Gibsonin ja Vin Dieselin kanssa. Dieselistä tuli Walkerin tyttären Meadowin kummisetä Walkerin kuoleman jälkeen.

Trevia

 • Paul Walker oli Reach Out Worldwiden perustaja. (ROWW), organisaatio, joka tarjoaa avustustoimia luonnonkatastrofien, kuten maanjäristysten ja hurrikaanien, tuhoamille alueille.

Paul Walker Movies

1 . Fast Five (2011)
(Rikos, Trilleri, Toiminta)

2. Kahdeksan alla (2006)
(perhe, seikkailu, draama)

3. Furious Seven (2015)
(toiminta, trilleri, rikos)

4. Running Scared (2006)
(Thrilleri, draama, toiminta, rikos)

5. Furious 6 (2013)
(Thrilleri, rikos, toiminta)

6. Nopeat ja vihaiset (2001)
(Thrilleri, rikos, toiminta)

7. Fast & Furious (2009)
(Thrilleri, toiminta, rikos)

8. Tunnit (2013)
(Thrilleri, draama)

9. Joy Ride (2001)
(Thrilleri, Mysteeri)

10. Pleasantville (1998)
(komedia, fantasia, draama)

palkinnot

MTV Movie & TV Awards

 • Vuoden 2014 Paras Ruudun Duo Furious 6 (2013)
 • 2002 Paras ruudun tiimi The Fast and the Furious (2001)